Popis
Škorica je obľúbené sladidlo do rôznych sladkých jedál s typickou chuťou, ktorú si nikto nemôže zmýliť s chuťou niečoho iného. Má vysokú schopnosť eliminovať baktérie, ktoré spôsobujú infekcie močových ciest, čiže ju môžeme pomenovať ako prírodné antibiotikum. Škorica je prírodné antimykotikum. To znamená, že pôsobí proti škodlivým hubovým ochoreniam. Škorica ovplyvňuje funkciu mozgu a taktiež znižuje hladinu glukózy v krvi. Pre ženy je škorica obzvlášť výnimočná, pretože zmierňuje silné menštruácie. Čo sa týka tráviacej stránky ľudského organizmu, tak štiepi tuky a zlepšuje trávenie tým, že skvalitňuje proces metabolizácie tukov a cukrov. Keď máme žalúdok podráždený, tak nám ho škorica upokojí a pomáha liečiť žalúdočné vredy. Zahrieva a stimuluje zažívací trakt, tíši koliky, hnačky, nevoľnosti, nadúvanie a podporuje chuť do jedla. Ďalšie veľmi pozitívne účinky sú znižovanie krvného tlaku, zmierňovaní krvácania z nosa či podpora krvného obehu. Škorica sa používa aj ako prostriedok proti nachladnutiu, pri kašli či chrípke.